Toneelspelen is één van de manieren om in de onbegrijpelijke chaos van de wereld een tijdelijke illusie van orde en betekenis aan te brengen. Hanneke Scholten laat dat op een beklemmende, adembenemende en toch ook bevrijdende manier zien in Mac. Ga dit stuk zien en maak mee wat de kracht is van woorden, van verbeelding en van het lichaam dat daaraan gestalte geeft.
Rob de Graaf

Toneelschrijver/ Recensent

Film & TV

Bears love me!

Regie: Eva Zanen.

Productie: Topkapifilm NTR Zappbios

Scenario Janneke van der Pal.

Selectie Zlin Children’s Festival & Gouden leeuw Cinekid.

The Soldier 356

Regie: Elia Kalogianni

Selectie 42nd National short film drama Greece

Gotta

Regie: Sarah Veltmeijer

Selectie Beste actrice A’dam Shortcutz

Camouflage

Regie: Lucinda Verweij

Selectie Beste actrice A’dam Shortcutz.Selectie beste actrice EFF. Official selection Phoenix Festival Melbourne. Beste Human Rights.

DVOVDAEK

Regie: Eva Zanen

Productie: The Rogues

Post Productie

Van God Los, Rozengeur en Wodka Lime, Flikken Maastricht, A’dam en vele anderen, de meisje van Thijs.

Theater

Sinds mijn afstuderen aan de toneelschool in Arnhem (Artez) richting acteur speel ik rollen in het theater. Ook maak ik zelf stukken en geef ik workshops en masterclasses die met acteren te maken hebben. Maar voordat ik professioneel actrice werd speelde ik al. In het circus, vader en moedertje en maakte met de hele buurt balletvoorstellingen. Ik geloof dan ook heilig in de kracht van verbeelding en het lichaam wat dat vorm geeft.
Ik heb heb gespeeld bij gezelschappen als: Toneelgroep de Appel, Het Echt Rotterdams Theater, Cowboy bij nacht, Theater EA de Bloedgroep e.a.
Met veel plezier acteerde ik in grote en kleine zalen, op locaties, festivals en in het buitenland zoals Venetië, Macedonië, Albanië, België en Duitsland.
Ik heb klassieke rollen, Elektra, Antigone, Andromache mogen vertolken maar ook moderne vrouwen en mannen (!) rollen gespeeld uit hedendaags theater repertoire. Schrijvers waar ik veel van en mee heb gewerkt zijn o.a. Letizia Rompelberg, Jibbe Willems, Robert van Dijk, Anne Vegter. Regisseurs waar ik mee werkte: Tarkan Koruglu, Alexander de Vree, Gerard Cox, Michiel de Regt, Ira Judkofskaja, Aus Greidanus en Eva Zanen.
Ik geef masterclasses, camera acteren, elementair spel en (online) auditie en monologen training. 

 

Stem & Zang

Zeg me dat het niet zo is

by Frank Boeijen (covered by Hanneke Scholten)

Trainingsacteur

I’ll play with it first and tell you what it is later.

Bette Davis

Als trainingsacteur ben ik er helemaal voor jou. Ik spiegel, leef mij in, laat zien en geef materiaal en feedback waardoor je kunt oefenen. En leren doe je door te doen! Op een veilige manier gaan we samen aan de slag om tot de kern te komen van wat je echt wilt leren ervaren en vooral veranderen.

Trainingen waarin in speel en ervaring mee heb zijn o.a:

Mentor gesprekken, functioneringsgesprekken, slecht nieuwsgesprekken, mentale weerbaarheid, predictive profiling, hospitality, conflicthantering, sales, persoonlijk leiderschap en omgaan met media.

Ik heb ervaring en kennis van verschillende modellen:

  • LSD
  • Feedback Model
  • Kernkwadranten
  • Disc
  • TA
  • ABCD Agressie
  • Schakelmodel
  • Roos van Leary
  • RET

Je vind me op de socials →

Ik reageer snel of zal mijn agent contact op laten nemen.